Even voorstellen: Jesse

In onze winkels werken normaal meer dan 15+ medewerkers om jou aan de perfecte outfit te helpen. Elke dag matchen ze jouw wensen met onze producten – en doen ze fantastisch werk. Vandaag draaien we de rollen om; we zetten de winkelmedewerkers centraal. Wie zijn ze? Wat doen ze? En waar worden ze gelukkig van? 

Vandaag gaan we in gesprek met Jesse.

Hi Jesse, leuk dat je mee wilt werken aan de blogreeks. We beginnen bij het begin: hoe ben je bij Mantje terecht gekomen? 

Ik kwam bij Mantje terecht als stageplek en toen ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan. Ik werk er nu al 12 jaar! Naast het werk bij Mantje deed ik altijd ander werk, eerst werkte ik bij de Gemeente Texel, nu werk ik als steward en woon ik in Amsterdam.

Dat is veel! Hoe combineer je dat allemaal?

Ik ben altijd een soort weekend- en vakantiekracht geweest die flexibele tijdstippen werkt. Daardoor heb ik ook op alle afdelingen gewerkt: schoenen, outdoor, herenmode in Den Burg, maar ook in De Koog ben ik wel te vinden. Voor Mantje kom ik graag terug naar Texel, het is een goed excuus om weer terug naar het eiland te gaan. 

Dan reis je flink wat af! Wat vind je het leukste aan werken bij Mantje?

Aangezien ik er al zo lang werk, voelt het echt als een familie. Ik heb wat goede vrienden overgehouden aan dit werk. Daarnaast is het heel leuk om te werken met een divers publiek. Je helpt Duitsers, Belgen, Engelsen, toeristen uit eigen land, Tesselaars én natuurlijk de vaste klanten. Samen met mijn collega’s hebben we zoveel kennis samen, het is mooi om dat te gebruiken, zodat elke klant weer tevreden de deur uit gaat.

Hoe ziet jouw kledingkast er uit?

Op Texel draag ik vaak Dubarry laarzen, goede jas en makkelijk zittende broek. Zodat ik lekker het bos in kan gaan met de honden, of richting het strand voor een wandeling in de duinen. 

Waar wordt jij gelukkig van?

Het inrichten van mijn huis in Amsterdam, daar ben ik heel veel mee bezig geweest! Of tot rust komen bij het strandhuisje op Paal 12; ‘s avonds met familie of vrienden genieten van de zonsondergang. Daar vergeet je helemaal dat je hebt gewerkt en is het net alsof je vakantie hebt. 

Laatste vraag: Wat is het mooiste (plekje) van Texel en waarom?

Het strand, het bos en de duinen!

Dankjewel voor je tijd en uitgebreide antwoorden, Jesse.

Volgend keer is het de beurt aan: Gosia. Stay tuned!