Even Voorstellen: Gudy

In onze winkels werken normaal meer dan 15+ medewerkers om jou aan de perfecte outfit te helpen. Elke dag matchen ze jouw wensen met onze producten – en doen ze fantastisch werk. Vandaag draaien we de rollen om; we zetten de winkelmedewerkers centraal. Wie zijn ze? Wat doen ze? En waar worden ze gelukkig van?

Vandaag gaan we in gesprek met Gudy.

Hi Gudy, leuk dat je mee wilt werken aan de blogreeks. We beginnen bij het begin: hoe ben je bij Mantje terecht gekomen? 

Heb je even? Ik ben begonnen bij de Rabobank in 1978. Daar heb ik, onder andere, mijn diploma reisadviseur gehaald. Ik heb veel gereisd, ook voor het reisbureau van Joop Groen waar ik ben gaan werken. Maar helaas, het reisbureau hield op te bestaan. Na wat verschillende banen hierna gehad te hebben kwam ik bekenden tegen die enthousiast waren over werken bij Mantje. Die zeiden tegen mij: ‘Dat is echt iets voor jou!’ Ik heb gesolliciteerd en ben aangenomen, ook al was ik 57 jaar.

Nu werk ik alweer 4 jaar bij op de Outdoor afdeling Mantje!


Wij zijn ook erg blij dat je bij Mantje bent komen werken! Wat vind je het leukste aan hier werken?

Het werken met de mensen. Mensen goed adviseren bij bijvoorbeeld de aankoop van goede wandelschoenen. Het is heerlijk om ze blij de deur uit zien gaan en weer terug zien komen. We werken met mooie merken en goede producten. Het is altijd weer leuk als de nieuwe collectie binnenkomt.


Het is inderdaad altijd erg leuk om mensen blij de deur uit te zien gaan. Welk merk maakt jou blij en is jouw favoriet?

Op de outdoor zijn er zoveel mooie merken. Maar ik ben gek op Barbour en de truien van Fisherman zijn fantastisch!Wat draag je het liefst?

Ik ben altijd bij als het weer herfst wordt. Niet wat betreft het weer, maar wel qua kleding. Ik hou van wollen vesten en truien, de warme kleuren en mooie materialen. Doe mij maar een spijkerbroek, mooi vest of trui, wandelschoenen of stoere laarzen.

 

Met welke kleur hangt je kast vol?

Je raad het al; bruin, oranje en groen zijn mijn favoriet. Ik houd echt van de herfstkleuren. 


Wat is volgens jou het mooiste (plekje) van Texel?

De weidsheid, de luchten en het licht. En de combinatie van natuur, leuke dorpjes, landbouw. Ik kan daar echt nog elke dag enorm van genieten. Het is Nederland in het klein.Dit is alweer de laatste vraag:  Wat wil je echt nog gedaan hebben?

Gelukkig heb ik al veel gedaan en gezien, maar je moet altijd iets te wensen overhouden. Ik zou graag het noorderlicht nog een keer willen zien. In de winter met de Hurtigruten langs de fjorden van Noorwegen. En dan maar hopen dat je het ziet. Maar met de camper voor langere tijd door de nationale parken van West Amerika en Canada trekken lijkt me ook geweldig.

Dankjewel voor je tijd en uitgebreide antwoorden, Gudy.

Volgend keer is het de beurt aan: ….. Jeanet!