Even voorstellen: Gosia

In onze winkels helpen 15+ medewerkers jou elke dag aan de perfecte outfit. Ze matchen jouw wensen met onze producten – en doen fantastisch werk. Vandaag draaien we de rollen om; we zetten de winkelmedewerkers centraal. Wie zijn ze? Wat doen ze? En waar worden ze gelukkig van?

Vandaag gaan we in gesprek met Gosia.

Je werkt al een tijdje bij Mantje, hoe ben jij hier terecht gekomen?

Dat klopt! In totaal werk ik nu 16 jaar bij Mantje, met een pauze van vier jaar. Ik heb Mantje altijd al een leuke winkel gevonden op Texel. Toen ik net op Texel kwam wonen, kwam in contact met Barend Staal. Die werkte toen in de winkel in De Koog en daar heb ik een keer meegelopen op een zaterdag. Die dag heb ik mijzelf voorgenomen om bij Mantje te gaan werken. Ik moest eerst op Nederlandse les om de taal te leren, want ik kom oorspronkelijk uit Polen. Maar, het is gelukt! 

Daar zijn wij ook heel blij mee! Wat vind je het leukste aan je baan? 

Het contact met de klant; ik wil klanten graag op een professionele wijze van een goed advies voorzien. Ik vind het elke keer weer fijn als ik dat doel bereikt heb.

Hoe zouden jouw collega’s jou omschrijven?

Ik denk dat mijn collega’s mij omschrijven als een spontaan en behulpzaam persoon. Ik sta altijd open om ideeën uit te wisselen, en ben een luisterend oor voor iedereen. Heel eerlijk? Waarschijnlijk zullen ze ook zeggen dat ik erg direct ben. Ik houd er niet van om ergens omheen te draaien.

En wat doe je als je niet aan het werk bent?

Ik ben veel tijd bezig met ons eigen bedrijf (Texelduinen). Daarnaast haal ik veel ontspanning uit werken in de tuin of een goed boek.

Wat is je favoriete plek op Texel?

Ik heb niet één favoriete plek in het bijzonder, maar ik houd ervan om te wandelen in het gebied rondom de Hoge berg. Ik kom altijd helemaal tot rust van de stilte van dat gebied.

Dankjewel voor je tijd en uitgebreide antwoorden, Gosia. Volgende keer is het de beurt aan: Gudy. Stay tuned!